Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ranma 1/2 Sorától

Rumiko Takahashi: Ranma ½

 

Rumiko Takahashi neve nem ismeretlen az Inuyasha rajongók számára, ami talán legnépszerűbb műve, de nem az egyetlen. A Ranma ½ -Nibun no Ichi előbb látott napvilágot. A manga kidolgozása talán nem a legszebb, de sajátos humora és izgalmas története miatt érdemes belekezdeni, az animéről már nem is beszélve.

 

Adott egy Soun Tendo nevezetű férfi - edzőterem tulajdonos - aki levelet kap barátjától Genma Saotométól, kivel hajdanán együtt edzettek, hogy hamarosan megérkezik hozzá fiával, Ranmával együtt. Tendo és Saotome által kötött egyesség szerint, Ranmának feleségül kell vennie Tendo egyik lányát, ugyanis három is van neki: a házias Kazumi, az anyagias Nabiki, és a harcias Akane, aki nem mellesleg ki nem állhatja a fiúkat. A háziak izgatottan várják a vendégeket, ám apa és fia helyett egy óriási panda és egy fiatal leány érkezik. Akane azonnal összebarátkozik a lánnyal, hisz közös tulajdonságuk, hogy mindketten járatosak a harcművészetekben. A szimpátia azonban megszűnik, mikor Akane a fürdőben rányit Ranmaára, aki valami folytán fiúvá változott. Kiderül, hogy Ranmán és az apján átok ül. Ha hideg víz éri őket, Genma pandává, Ranma pedig lánnyá alakul át. Történt ugyanis, hogy Genma Kínába cipelte fiát, egy Jusenkyo nevű vidékre. Itt akartak edzeni, ám sajnálatos módon nem ismerték a helyi legendát. Jusenkyo mindegyik tavacskájába belefulladt valamilyen élőlény, így aki beleesik a tóba, annak az alakját veszi fel, ami korábban belefulladt. Akkor változnak csak vissza, ha meleg víz éri őket.

Kasumi és Nabiki eldöntik, hogy Akane lesz Ranma jegyese, hiszen ő félig lány, Akane pedig úgyis utálja a fiúkat. Probléma megoldva. A két Saotome a házban marad. Innentől kezdődnek csak a problémák. Nem elég, hogy Ranma és Akane között állandó a feszültség, új és új szereplők tűnnek fel az életükben, akik vagy kiakarják nyírni a fiút, vagy halálosan szerelmesek belé. Példának okáért ott van Ryoga, Ranma volt osztálytársa. Annak idején egy kis kaján marakodtak össze, ám az igazi ok, amiért gyűlöli Ranmát a következő: Ryoga is Jusenkyo vidékén edzett, mikor a semmiből hirtelen felbukkant egy hatalmas panda és egy vörös hajú lány, aki véletlenül belelökte az egyik tavacskába. Ryoga aranyos malackává változott, amit azóta sem tud megemészteni. Ráadásként az irányérzéke egyenlő a nullával. Még a szomszédba is képtelen eltalálni anélkül, hogy ne szelné keresztül egész Japánt. Aztán ott van Shampoo, a kínai amazon, akit a lány testében levő Ranma legyőzött egy harc során. Shampoo megesküdött, hogy megöli Ranmát, ám a fiú Ranmába fülig szerelmes lesz. A baj csak az, hogy mikor az amazont víz éri, macskává változik, Ranma pedig bizonyos okból iszonyodik a cicáktól. Rajtuk kívül még számtalan más, mókás szereplő lép be a történetbe. A szerelmi szálakon és a vicces jeleneteken kívül természetesen helyet kapnak a harci jelenetek is. A szereplők új technikákkal ismerkednek meg és megvívják csatáikat, miközben Ranma elszántan keresi a megoldást, amivel megtörhetné az átkot.

 

Az anime grafikája eléggé tetszetős, a cselekmény nagyjából követi a mangáét, a vége véleményem szerint kissé elcsépelt lett. Mindemellett azonban nagyszerűen lehet szórakozni rajta. Mindegyik szereplő eredeti, szerethető karakter. A történet egyedi, tele vicces fordulatokkal. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az izgalmas, ugyanakkor könnyed és humoros történeteket.  

 

 

Sora

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.