Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kuroshitsuji ismertető by Ai

Toboso Yana: Kuroshitsuji

 

Toboso Yana 1984. január 24.-én született Warabi-ban, Saitama prefektúrában. Horoszkópja Vízöntő. Vércsoportja 0. Jelenlegi lakhelye: Yokohama. 2005-ben adta ki első munkáját Hana Shounen címmel. 2006-ban három mangát kezdett el: a RustBlastert, a Glamourus Lip c. yaoit és a Kuroshitsuji-t.

Utóbbi legnépszerűbb műve lett, jelenleg a 13. kötetnél tart, és nem csak a szigetországban, hanem külföldön is egyre népszerűbb. Készült belőle Drama CD, videójáték, musical, könyv, és anime is. Az animéből két évadot készítettek el, de a második már különálló történet, nem követi a manga eseményeit, bár a karaktereket a szerző tervezte. Ezek mellé még kiadtak egy hatrészes OVA-t, és egy lezáró részt His Butler, Performed címmel. Ciel hangját Sakamoto Maaya (Ouran High School Host Club - Haruhi), míg Sebastianét Ono Daisuke (UraBoku - Hotsuma) adja. A betétdalok nagyszerűen illenek a történethez, az openinget SID énekli, a címe Kiss of Monochrome, a két ending közül az elsőt BECCA (I’m Alive!), a másodikat Kalafina (Lacrimosa).

A második évad nagyban hasonlít az elsőhöz. A főszereplője, Alois Trancy szintén alkut köt egy démonnal. Claude Faustus feladata, hogy teljesítse kívánságát, cserébe a fiút lelkéért. Alois hangja: Mizuki Nana (Naruto - Hinata), Claude-é Sakurai Takahiro (Bleach - Kira). A betétdalok alapban teljesen különböznek: az opening a the GazettE Shiver c. száma, az endingek: Matsushita Yuyától a Bird, és Kalafinától a Kagayaku Sora no Sijima ni wa.

 

black-butler-sebastian-michaelis-costume-1.jpg

 

Ciel Phantomhive gróf a Viktória korabeli Anglia nemesi családjának utolsó tagja. Családjának tagjai mindig is az uralkodók szolgálatában álltak, ezért nem csoda, hogy egy nap ismeretlenek törtek be a birtokra, felégették azt, megöltek mindenkit, csupán a tizenéves kisfiú maradt életben. Nem véletlenül. A fiú bosszút esküdve tért vissza, egy olyan valakire támaszkodva, aki megmentette legnehezebb perceiben. Sebastian Michaelis komornyikként dolgozik a gróf mellett, ő a legtökéletesebb erre a munkára, hiszen ő az, aki mindenben tökéletes. Tökéletes a megjelenése, a teája, a süteményei, ráadásul mesterien bánik a villával, késsel – ezekre a készségekre szüksége is, hiszen a többi alkalmazott enyhén szólva… béna^.^ (és még enyhén fogalmaztam). Feladata, hogy megvédje gazdáját, és teszi ezt mindenen keresztül gázolva, senkit és semmit nem kímélve. Ő ugyanis nem egyszerű komornyik: Ciel ugyanis egyezséget kötött egy démonnal. Nekiadja lelkét, ha az bosszúja beteljesítője lesz…

 

kuroshitsuji_vol._5_chapter_21b_bleachasylum.00a.jpg

 

Nekem egyik nagy kedvencem, de ezzel gondolom, nem vagyok egyedül. Az anime második évada annyira nem nyerte el a tetszésemet, egy kicsit olyan, mintha Claude-ék amolyan másolatok lennének:P Aki eddig elmismásolta a megnézését, elolvasását, annak ajánlom, pótolja, mert feledhetetlen élményben lesz része. Kedvenc szereplőm a Sírásó, imádom, annyira ari, menő és cuki*.* :D Jó szórakozást!

 

Ai

 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.