Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gackt koncert ismertető Ryu-tól

2011.08.22

Gackt koncert ismertető Ryu-tól

 

 

2011. augusztus 4.-én a Syma csarnokban lépett fel Japán leghíresebb énekese.

A koncert este 20:00-kor kezdődött volna, de sacc-per 15 perc késés volt. Nagyon sokan gyűltünk össze, hogy láthassuk őt. A kapunyitás eredetileg 18:00-kor kezdődött volna, de előbb kinyitották. Míg a barátnőmmel vártunk, megismerkedtünk két nagyon aranyos lánnyal, Eiennel és Norikóval. Sorban állás közben beszélgettünk, meg elhülyültünk^^. Mikor beértünk a Syma csarnok "B" épületébe egy nagy tér fogadott minket. Sok ember volt, kb annyi, mint Versailles koncerten. Alig vártuk, hogy végre elkezdődjön. Várakozás közben vettünk inni, meg pár koncertes cuccot. Az üdítő elég drága volt (fél literes Ice tea 450 Ft, pohárba kitöltve).

110810_201054.jpg  Íme, az egyik "koncertes cucc": kitűző:)

 

 

 

 

 Fotó: Ryu

Kiabáltuk Gackt és a koncertturné nevének a rövidítését, azaz YFC (Yelow Fried Chikenz) Mikor feljöttek a zenészek, a tömeg hatalmasat sikított. Aki nem olvasott fórumot (mint pl. én sem^^"") annak meglepetésnek számított, hogy Jonathan Underdown, a Fade nevű japán együttes énekese Gackt-tel együtt turnézik. Sokaknak nem tetszett ez az egész, de van, akiknek igen.:) Voltak, akik felvetették azt a kérdést, hogy minek kell még egy énekes a koncertre, ráadásul egy európai származású... Most szerintem az csak egy dolog, hogy milyen származású, ha jó hangja van:) Nekem nagyon tetszett mind a hangja, mind maga Jon.

Mivel előző nap is koncerteztek Berlinben, így nagyon fáradtak lehettek. Sok fanservice volt*-* (nem csókolózós izébizé /Kááár – a szerk. megjegyzése:P/). Jellegzetes beállás volt, hogy Jon Gacktre támaszkodott, vagy hogy Gackt állt, Jon térdelt a színpadon.

Számomra a legemlékezetesebb az volt, mikor Jon azt mondta angolul, hogy "Csukd be a szemed, nyisd ki a lelked és figyelj." Ezután egy lassúbb szám következett. Nagyon szép szám volt. Ha jól emlékszem, akkor a második szám után levették a pólójukat, és bedobták a tömegbe. Volt ám érte harc:) A vizespalackokat és az azokhoz tartozó szívószálakat dobták még be, pengetők is röpködtek:) Mielőtt eldobták volna a palackokat, lelocsolták a közönséget a benne lévő vízzel. Cuki volt*-* A srácok alaposan leizzadták  magukat, megcsillant rajtuk a fény. A koncert végére már mind a ketten dülöngéltek egy kicsit (szerintem a támaszkodás is azért lehetett, hogy megtartsák egymást^^).

Összegezve a koncertet, nagyon, nagyon, nagyon jó volt, barátokat is talál az ember, jól is érzi magát, kár volt, hogy egy csomóan kihagyták, de ha minden igaz, elvileg még jönni fog hozzánk, szóval van még esély:) A koreográfia nagyon tetszetős volt, YouTube.com-on fent van pár koncertvideó, érdemes megnézni őket, de nem a nálunk tett látogatásáról van.

Értékelés 25ös skálán: 30:)

 

 

Ryu

 

Emlékeztető: A Moonchild c. film ismertetőjénél olvashattok Gackt életútjáról, eddigi munkájáról.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.