Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Full Metal Alchemist ismertető by Yatsume

2011.09.03

FullMetal Alchemist – A Bölcsek Kövének nyomában

A legendák szerint létezik egy titokzatos tárgy, amely többszörösére növeli használója erejét, egy tárgy, amelynek segítségével áthághatók a tudomány és természet szabta határok. Egy vérvörösen csillogó kő, amelynek titkát évszázadok óta kutatják az alkímia mesterei: a Bölcsek Köve.

Egy másik világban, hol nincs bomba, nincs tv, sem számítógép, ahol az alkímia a legnagyobb tudomány, a Bölcsek Köve még mindig csak legenda. Hatalma elképzelhetetlen, s sokan jártak rosszul azáltal, hogy megpróbálták fellelni a nyomát. Ám most a titokra fény derülhet!

Edward és Alphonse Elric. Két fiú, két egyéniség. Céljuk, hogy megtalálják a Vérvörös Követ, mellyel helyrehozhatnák a múlt szörnyű hibáját. Rendíthetetlenek, elszántak, de a Kő nem adja könnyen magát. Rengeteg kaland és megpróbáltatás során jöhetnek csak rá az igazságra.

A legnagyobb probléma a két testvér maga. Miért is? De nehéz a kérdés... Vizsgáljuk csak meg a két főszereplőt!

Edward Elric. Hirtelen haragú mitugrász. Ó, elnézést, csak kistermetű. Na, tessék, már hallom is: "Ki olyan kicsi, hogy a bolha tüsszentése is elsöpri?!”
Jól van, jól van, nem szóltam. Maradjunk a lényeges dolgoknál. Aranyszőke haj, aranybarna szem, elszánt tekintet... Na meg az automail. Jobb karja és bal lába fémből van. Ok: a múlt. Ne firtassuk, mert jön a Brothers című zene és könnyesre sírjuk magunk a szomorú történet hallatán, amely végigkísérti őt a hosszú, gyötrelmes útján. (Legalábbis én majdnem sírtam.)  Ezen kívül állami alkimista és hirtelen haragú, Jól van, jól van, a pozitív tulajdonság van többségben, azaz a család mindenekelőtt, (értsd, csak a tesó) a lehetetlen nem létezik, de maradjunk emberek.

Alphonse Elric. A fiatalabb testvér. Meg nem mondaná az ember. Miért? Talán mert egy két méter magas páncélos egyed, aki vágyik a fáradságra, s csöppet sem értékeli, hogy nincsenek kínos szükségletei. De hát maradjunk a ténynél, kell a teste. Nem mellesleg imádja a macskákat, (akár üres belsejében tárolni is) a folyópartot, és a testvérét. Megfontoltabb, óvatosabb, mondhatni fék az ügető bátyján.

S most kicsit konkrétabban. Aki még nem látta a sorozatot MOST hagyja abba, üljön le, nézze meg, mert nem akarom hallgatni, hogy nem mondtam.

Nos, Edward és Alphonse a Bölcsek Köve után kutat, reménykedve, hogy visszakaphatják testüket, melyet feláldoztak egy humán transzmutáció során, hogy visszahozzák egyetlen családtagjukat, az édesanyjukat. (Na, igen, az anya nem Szűz Mária, tehát az apa is meg kell, hogy legyen valahol, de az majd kiderül, ezt nem lövöm le.) Eme ballépést 11, illetve 9 éves korukban követték el, s utána leléptek az idilli faluból. Hogy biztosabb legyen a kutatás, beállnának állami alkimistának, de Al nem teheti meg, Edward is kissé fiatal, mégis, Ed lesz a legfiatalabb újonc a hadseregben. Nem igazán tetszik neki, hogy az állam ölebe legyen, de kénytelen. Egyre több küldetés, szaglászás, kényszermeló szakad a nyakukba, de ők nem adják fel. Azonban egyedül meg lennének verve. Így adott még vagy fél tucat szereplő, melyek megtesznek mindent, hogy segítsék a két fiút az útjukon. Tehát a személyes automail szerelőjük, Winry és nagyanyja, Pinako néni, továbbá mesterük, Izumi és annak férje, no és a legfontosabb: Roy Mustang! Az ezredes a hadseregben, nagyratörő célokkal (mint például a Führer cím, esetleg, hogy a nők a hadseregben miniszoknyát hordjanak), nem kevés kritikával, de azért a szíve sincs kőből.

De hogy az ellenségeket is megemlítsem: Homunculus. Kinek mit jelent a szó? Aki olvasta a Faustot (amit erősen kétlek) az tudja, hogy ez egy félresikerült, mesterséges ember. Nos, az anime homunculusa is ezzel a jelentéssel bír. Adott 7 homunculus, a 7 főbűnre vonatkoztatva: Büszke, Kapzsi, Buja, Rest, Harag, Falánk és Irigy. Na meg, valaki, aki teremtette őket... Rajtuk kívül az ishvali emberek sincsenek bizalommal Edék iránt, így velük is meggyűlik a bajuk.

A végeredmény? Megható. Azonban nem érezték elégnek, s jött a film: Shamballa hódítója. Sőt, az első széria nagy sikere miatt átdolgozták az animét. A Brotherhood inkább a mangához ragaszkodik, s sokan pártoltak át az utóbbihoz, bár szerény véleményem szerint az elsőt nem lehet felülmúlni.

Nos, mindenki eldönti, kinek mi tetszik, ajánlom figyelmetekbe az animét, megéri ott ragadni előtte:)

A P. A. F. U. Legyen Veled! 

 

Yatsume

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.