Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D, a vámpírvadász ismertető Ai-tól

2010.12.03

Titokzatos férfi járja a vámpíroktól hemzsegő vidéket, hogy megtaláljon valakit, aki választ adhat minden kérdésére…

 

Kikuchi Hideyuki: Vampire Hunter D – D, a vámpírvadász

 

Kikuchi Hideyuki 1949. szeptember 25.-én született Choushiban. Horoszkópja Mérleg. Fantasy- és horror regényeket ír. 1983-ban debütált Vampire Hunter D c. regényével, amely a mai napig legismertebb munkája. A mangaka akkor AmanoYoshitaka volt, majd 2007-ben Takaki Saiko átdolgozta mangaformában. 1987-ben Hosoma Shin-ichi-vel közösen készítették el a 17 kötet hosszúságúra nyúló Makai Toshi Hunter-t, amihez aztán 2001-ben és 2002-ben folytatást is írtak. 1988-ban Ashibe Yuuho-val dolgozott együtt a Darkside Blues-on. Kakurai Missile-lel. 1998-ban kezdett bele Shibito no Ken c. munkájukba, 2003-ben folytatást készítettek hozzá Shin Shibito no Ken címmel. az 1999-ben megjelent Taimashi c. írásánál illusztrátora Saitou Misaki volt, akivel a folytatások során is együttműködött. 2007-ben Sasakura Kou lett az illusztrátora Rappa c. kétkötetes műve kapcsán. A Wicked City c. jelenleg három kötetes regényének mangakája Kojima Ayami volt.

Amano Yoshitaka 1952. július 28.-án született Shizoukában. Horoszkópja Oroszlán. Első munkája a Vampire Hunter D volt 1983-ban Kikuchi Hideyukival. Jelenleg a 22. kötetnél tart, de még folyamatban van. 1986-ban Tanako Yoshiki Arslan Senki c. regényének illusztrálásában vett részt Tanno Shinobuval. A 13. kötetnél tartanak, még folyamatban van. Neil Gaiman regényének, a Sandman – The Dream Hunters-nek a rajzolója volt, ami egy kötet hosszúságú, befejezett mű. Játékillusztrálással foglalkozik (Final Fantasy, First Queen, Mistwalker), de animéknél is közreműködik (Gatchaman, Time Bokan stb.).

Takaki Saiko grafikus, tervező és illusztrátor. Japánban él. 2007-ben Kikuchi Hideyuki őt választotta, hogy megrajzolja a Vampire Hunter D mangaverzióját, amely jelenleg egyetlen műve. Az ötödik kötetnél tart.

 

Sötét kor köszöntött az emberekre a nukleáris háborúk kirobbanásával. A sugárzásoknak köszönhetően új lények születtek: a mutánsok. Ezek közül is kiemelkedtek a vámpírok, akik kivételes képességeiknek hála, leigázták a középkori körülmények közé visszasüllyedt embereket. Ők lettek a Nemesség. Ám lassan az ő uralmuk is meggyengült, az emberek közül ugyanis egyre több vámpírvadász jelent meg. A Nemesség most már puszta létéért száll harcba az emberekkel.

A pletykák szerint vámpírvadász járja a vidéket, aki mind közül a legkiválóbb. D valójában dhampír, apja vámpír volt, anyja ember. Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban tudja felvenni a harcot a Nemesekkel. Csendes, hallgatag, és gyönyörű. Olyan képességekkel rendelkezik, mellyel közönséges dhampír nem. A vadászatok mögött azonban egyetlen cél vezérli: hogy megtalálja apját, a Nagy Őst, minden vámpírok atyját, aki választ adhat a kérdéseire. Minden alkalommal nem csak ellenfeleivel, hanem saját magával is fel kell vennie a harcot…

 

A regényt, és ezzel együtt természetesen a mangát is, a szerző bevallása szerint Bram Stoker Dracula c. története ihlette. Készítettek belőle Drama CD-t, animét, sőt készült egy amerikai változat is. A Vampire Hunter D-t Magyarországon is kiadták D, a vámpírvadász címmel, nálunk a 3. kötetnél jár.

A történet alapja mindenképp a nagyszerű történet. D alakja kidolgozott, nem beszélve a többi szereplőről és a cselekményről. A mangaka is jó munkát végzett, D szó szerint gyönyörű, és szemet gyönyörködtető, és mondanom sem kell, hogy nekem ő a kedvencem:D

 

Ai

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Háát...

(Amano Ai, 2011.01.03 17:48)

Nagyon szépen köszönöm, tényleg komoly meló volt összeállítani, hiszen a szerzőről levő infókat mire összevadásztam... De jó lett, az tény^.^ (nem is vok beképzelt, ugye:D)

hihi...

(Lea-sama, 2010.12.22 20:21)

Nanon szépen köszi az ismertetőt. A tőled megszokott profizmussal nem igazán lehet szembe szállni. De lehet próbálkozni... :P Nekem is D a kedvencem, bal kézről már nem beszélve. Olyan dumája van, hogy az valami hihetetlen. Még egyszer köszi. X3