Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Annyira király vagy! ismertető Ai tollából

2011.01.10

Mit tegyünk, ha az imádott fiúról kiderül, hogy egy tapló, erőszakos alak?

 

Lee Young Hee: Annyira király vagy!

 

Lee Young Hee (magyaros átírással Li Jong-Hi), vagy eredeti nevén Lee Young Hui 1974. május 8-án született. Horoszkópja: Bika. Vércsoportja: AB. Számítógépes analfabétának tartja magát, mert nem ért a gépekhez. Azt vallja, hogy tehetetlen, aki nem tudja elkerülni a sorsát. Ja, és imádja az esőt:)

2000 júniusában a The Young Prince c. munkájával debütált. 2002-ben kiadta a You’re so cool! c. manhwa művének első kötetét, amelyet nálunk Annyira király vagy! címen jelentetett a Vad Virágok Könyvműhely. Egy hat kötetes műről van szó, romantikus shoujo műfajban, elsősorban lányokat megcélozva. Ezt követte aztán a HWA (debütáló kötete), angol címén a The Young Prince, az egy kötetével – igaz, öt oneshot kapott benne helyet: HWA, Truth, Uninvited 115, Beat, és a The Little Prince. Három év kihagyás után egy yaoi történetben fogott bele: a The Summit a nyolcadik kötetnél tart, de egyelőre nincs hozzá folytatás.

 

Nan-Wo (magyaros átírással Nanu) az a fajta lány, akire mindenki felfigyel. Csak épp nem a jó értelemben… Nan-Wo ugyanis kétbalkezes, mindig bajba keveredik, és ő az iskola ügyeletes rossz (fiúja helyett:) lánya. Pedig ő aztán nagyon igyekszik, hogy minden rendben legyen, de a családi háttere is furcsa, így mit várunk szegénytől… A nagybátyja neveli, aki első pillantásra inkább tűnik nőnek, mint férfinak, és tökéletesebben kezeli a fakanalat, valamint a vasalót, mint bármelyik háziasszony. A leányzónk anyja énekes, mindig úton van, és tipikusan férfias karakter, ami miatt lesz is bonyodalom elég. No, de térjünk csak vissza Nan-Wo-hoz…

Nan-Wo egész jól érzi így magát, élete cseppet sem unalmas, de természetesen még jobb lenne, ha valóra válna nagy álma. Minden vágya ugyanis, hogy az osztálytársa, a felettébb jóképű és okos Seung-Ha (magyaros átírással Szung-Ha) barátnője legyen. Úgy néz ki, ez soha nem valósulhat meg, hiszen ő ügyetlen és még csak nem is szép, egész fiús külseje van, és valószínűleg a fiú soha nem fog felfigyelni rá. Ám megtörténik a lehetetlen, a fiú megkéri, hogy legyen a barátnője.

Nan-Wo a föld felett lebeg két centivel, amikor kénytelen visszatérni a valóságban. Seung-Ha ugyanis lehet, hogy mindenki előtt kedves, segítőkész, csupa udvariasság, ám az igazi személyisége ettől elég eltérő: állandóan földbe döngöli a lányt, ugráltatja akár egy szolgát, és még hosszan sorolhatnánk. Nan-Wo számtalanszor elhatározza, hogy szakít vele, de elég egy pillantás a fiú mosolygós arcára, és képtelen elutasítani. Így viszont lehet jövője a kapcsolatuknak?

 

Igazán elbűvölő történet, gyönyörű grafikával, a rajzolása tényleg fantasztikus. Seung-Ha kifejezetten bishi szereplő. Ám amivel a manhwa a legjobban megfogott, az a rengeteg poénforrás. Gurultam a nevetéstől, Nan-Wo vicces és édesen aranyos, Seung-Ha pedig erre még rátesz egy lapáttal. A kedvenc karakterem mégis Nan-Wo édesanyja, hihetetlen szövege van.

Természetesen mindennek megvan a maga oka: a két fiatal családi háttere adja az egész történet alapját. Lehet, hogy Nan-Wo inkább nagybátyja nevelése, de anyjára hasonlít, annak minden temperamentumával. Ennek ellenére csupa optimizmus, nevetés és lelkesedés. Seung-Ha mindenki felé egy álarcot visel, valójában egy keserű, magányos, boldogtalan személyiség, ami édesanyja elvesztéséig vezethető vissza. Úgy tűnik azonban, hogy új barátnője talán változást tud vinni az életébe.

Egy kis figyelmeztetés: van a történetben egy halovány yaoi szál Seung-Ha barátja és Nan-Wo nagybátyja között, ami nem vészes, és nem komoly, inkább kicsit szomorkás, ám erre készüljetek fel.

De, aki nevetni szeretne egy jót, és vágyik egy kis romantikára, és nem a nyálasabb verziókból, akkor íme, nem kell tovább keresni.

Jó szórakozást!

 

Ai

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.